Selülit ve bölgesel incelmeye talep arttıkça çok sayıda yeni teknoloji ve yöntem çıkıyor karşımıza ancak bir çok uzmana göre selülit tedavisinde hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, mezoterapi yöntemi tedaviye mutlaka eklenmelidir.

Selülit, cilt altı bağ dokusunda, çok ince damarların dolaşımında bozukluk oluşmasıyla gelişir. Bunun sonucunda atar damarlarda daralma, toplar damarlarda ise damar dışına sıvı kaçışı ve lenf sisteminin dolaşımında da yavaşlama görülür. Mezoterapide amaç, kan ve lenf dolaşımın düzenlemek, fazla yağların parçalanmasını sağlamak ve bu sayede de selülitli dokuyu ortadan kaldırmaktır.

Mezoterapide cilt altı bağ dokusunda ortaya çıkan dolaşım bozukluğunu ortadan kaldırmak için genellikle bitkisel ilaç karışımlarından yararlanılır. Selülit tedavisinde hedeflenen yerlere, ince uçlu iğnelerle ilaç enjekte edilir ve bu ilaçlar bölgedeki yağ bloklarını yıkıp, kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.

Selülit sadece kozmetik bir sorun olarak ele alınmamalıdır; selülit aynı zamanda önemli bir sağlık sorunudur. Diz çevresinde, iç bacakta ve ayak bileğinde oluştuğunda çok şiddetli ağrılara neden olabilir. Selülit, dolaşım bozukluğunun bir göstergesi olduğu için mezoterapi mutlaka hekim tarafından uygulanmalıdır. Ayrıca parçalanan yağların yakılması için tedavinin mutlaka diyet ve egzersizle desteklenmesi gerekir. Aksi takdirde tedaviden istenilen sonuç alınamaz. Mezoterapi seanslarının sıklığı selülit tipine ve yerleşim alanına göre belirlenir ancak ortalama  8-12 seansta cilt esnek ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur.

Bölgesel Zayıflamada Mezoterapi İçin Tıklayın

Saç Dökülmesinde Mezoterapi İçin Tıklayın

Cilt Gençleştirmede Mezoterapi İçin Tıklayın

Mezoterapi Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır?